ARADIĞINIZ HER ŞEY WEBDE FORUMDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ARADIĞINIZ HER ŞEY WEBDE FORUMDA


 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

web masterler için altın kurallar

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
süper yönetici
Admin
Admin
süper yönetici

Erkek
Yaş : 39 Kayıt tarihi : 01/10/08 Mesaj Sayısı : 507 Nerden : İş/Hobiler : Lakap :

web masterler için altın kurallar Vide
MesajKonu: web masterler için altın kurallar web masterler için altın kurallar Icon_minitimeC.tesi Ekim 04, 2008 12:23 pm

İyi Web Sayfalarının 10 Özelliği

1. İyi bir web sayfasına girdiğinizde, sayfa ekrana çabuk gelir.

2. Sayfanın içinde gereksiz resimlere, büyük fotoğraflara rastlamazsınız. Çok büyük boyutlu ve yüklenmesi uzun süren Animated GIF’ler kullanılmamıştır.

3. Eğer sayfa iyi tasarlanmışsa, resimleri kapatarak bağlansanız bile sayfadaki bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

4. Eğer çerçeve kullanmışsa, çerçeve hataları titizlikle ayıklanmıştır.

5. İyi bir Web Sayfasına bağlandığınızda daha ilk sayfadan sayfanın sahibi ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz, onunla iletişim kurabilirsiniz.

6. Sayfada mutlaka sayaç vardır.

7. İyi bir Web sayfasının içinde sadece Internet’te her yerde gördüğünüz bilgiler bulunmaz, sayfayı tasarlayan Webmaster sayfaya kendisinden bir şeyler katmıştır.

8. Eğer sayfada link’ler varsa, hiçbiri kırık değildir, Webmaster bu linkleri düzenli aralıklarla kontrol etmektedir.

9. Eğer bu siteden başka bir siteye sizi yollayan bir link varsa, bu link mutlaka ayrı bir sayfada açılır. Böylece geldiğiniz yeri kaybetmezsiniz.

10. Sayfa mutlaka ama mutlaka tablolar kullanılarak oluşturulmuştur.

Sayfalarınızı Güncel Tutmak İçin 5 Önlem

1. Sık sık sayfalarınızın içeriğini kontrol edin. Eskimiş bilgiler varsa ancak silmek istemiyorsanız, onları sitenizin içinde ARŞİV diye bir bölüm açarak oraya yerleştirin.

2. Sayfalarınızla ilgili Internet kullanıcılarının eleştirilerini almak için mutlaka bir misafir defteri barındırın. Bu eleştiriler sayfanızı güncellemek için altın değeri taşıyacaklardır.

3. Kullanıcılara kim olduğunuzu söylemekten kaçınmayın, e-mail adresinizi mutlaka yayınlayın.

4. Internette bol bol sörf yapın. Yeni gelişmeleri, Webmasterlara sunulan yeni bedava servisleri kaçırmayın. İşinize yarayacak gibi olanları mutlaka kullanın.

5. Sayfalarızda linkler bölümü varsa, bu linkleri düzenli olarak kontrol edin, kırık linkler varsa bunları hemen silin, yerine daha güncellerini bulup koymaya çalışın.

Sayfanızda Mutlaka Bu 9 Öğe Bulunmalı

1. Sayfanızın mutlaka bir ismi olmalı. Ahmet’in Web sitesi, Orhan’ın Web sitesi gibi isimler ilgi çekmez.

2. Sayfanızın ismi, içeriği ile alakalı olmalı. Mehmet’in şiir sitesi isimli bir sitede, sadece shareware programlar gören bir kullanıcının size olan güveni daha en başta sarsılır.

3. E-mail adresinizi ve varsa resminizi mutlaka koyun. Internet kullanıcıları dürüst Web sitelerini ziyaret etmekten hoşlanırlar.

4. Bir e-mail listesi oluşturun, ziyaretçilerinizi bu listeye üye olmak için teşvik edin. Güncel gelişmeleri, sayfanıza eklediğiniz yenilikleri bu liste yardımı ile Internet kullanıcılarına duyurun.

5. Misafir defteriniz, sayacınız mutlaka bulunmalı. Internet sayfası işine ciddi olarak eğildiğinizi kullanıcılara kanıtlamalısınız.

6. Bütün resimlerin takılarının içinde alt= parametresini kullanın. Resimleri kapatarak sörf yapan kullanıcılar, resimlerin ne anlama geldiğini bilmek isterler.

7. İç bölümdeki sayfaların tamamında geriye, giriş sayfasına dönmek için uygun bir yerde bir link bulunmalıdır.

8. Sayfalarınızda Internet kullanıcılarının işine yarayacak bilgiler verin. Eğer bir Hollywood yıldızı değilseniz sadece kendinizi tanıtan bir Web sayfasının pek fazla bir çekiciliği olmaz.

9. Hiçbir zaman laubali olmayın. Sayfalarınızdaki metinlerde ziyaretçilerinize mutlaka "siz" şeklinde hitap edin. Sayfanızın dünya üzerinde yüzlerce, hatta binlerce alternatifinin bulunduğunu unutmayın.

Web Tasarım Öncesi Bazı Bilgiler

Web sayfası yapmak için ilk önce genel bazı html kodlarını bilmeniz gerekiyor. Ki bunlar o kadarda zor değildir. Bunların yanı sıra kullanımı oldukça kolay olan editor programlardan birisini temin edin ( benim önerim Front Page 2000 dir).

Bir adet Ftp programı öğrenin en çok kullanılan ve benim de önerim Cute Ftp dir.Bir adet grafik tasarım ( photo Shop, Pain Shop, gibi.) programı öğrenin.

Internette siteleri gezin gezdikçe ve dikkat ettikçe bir çok ayrıntıyı daha kolay anlayacaksınız. Tasarıma başlamadan önce bir kağıt üzerinde ön tasarım yapın bu sizin için kolaylık olur. hayal gücünüzü kullanın bol bol hayal edin ve bunu sayfaya aksettirmeye çalışın.

Sayfa tasarımına başlamadan önce sayfanın amacıcını iyi belirleyin ve bu amaca göre hareket edin. Bir Web Sayfası sadece onu okumak isteyen "hedef kitle"ye ulaşır.

Web sayfası etkileşimli bir projedir. Kullanıcının sayfaya bağlanmasının tek nedeni, o konu hakkında daha çok bilgi sahibi olmaktır. İyi hazırlanmış bir web sayfası kişiyi araştırmaya teşvik eder.

Sayfaya başlamadan önce webte hoşunuza giden sayfaları inceleyin gözlemci olun. Hoşunuza giden tasarımları alın üstünde çalışın ama asla aldığınız tasarımı kendi tasarımınız olarak sunmayın. En iyi tasarımınız kendi yaptığınız olsun.

Sayfanızda fazla aşırı renk ve resim kullanmayın. renkler ve resimler sayfayı görünüş bakımından tamamlasın.Sayfaya ayrı bir hava vermesin.

Ana sayfa bir sitenin herşeyidir. Anasayfanızın boyutu 30 Kb'ı geçmesin. Hala Turkiyede ınternet hızı pek yavaş ve bu yüzden sayfanın geç açılmasından ziyaretçi sıkılabilir ve buda sizin için bir eksi puan demektir.

Web sayfalarınızda gereğinden fazla gif. jpeg java kullanmayınız. Bunları kullandığınız da sayfa size belki çok güzel gelebilir. Ama internetin hız oranına bakarsak o sayfa açılmayacak yada açılması baya bir zaman alacak ve açılmayan bir sayfadaki güzellikler ve tasarımınız bir anlam ifade etmeyecektir en iyi sayfa en çabuk açılanıdır. Türk insanı olarak sabırsız insanlar olduğumuzdan. Ziyaretçi beklemeyi sevmez.Biraz bekledikten sonra 3 işlem yapar ya X işaretini tıklar sayfayı kapatır yada durdurur veya son olarak geri geldiği sayfaya döner. Sitenizde JavaScript kullanmasını fazla ağırlık vermeyin gerekirse gerekmediği yerde hiç kullanmayın.

Siteye gelen ziyaretçilere Siteme hoşgeldiniz gibi Karşılama Mesajı ve Siteden ayrılırkende Tekrar bekleriz vs.. gibi mesajlar ziyaretçilerin bilgisayarlarını yavalşatıcağını ve bundan hoşlanmayacaklarınız düşünün ve belki önemli mesajlar harici bunları sayfanıza eklemeyin

Sitelerde görüpte hoşunuza gitmiş olabilir bazı müzikler vs. yalnız sayfanın yüklenmesinde önemli derecede geciktirme meydana getirir ziyaretçi bilgisayarını etkili derecede geciktirir.

Sitenin ismini seçerken hangi konuları düşünüyorsanız o konulara göre bir isim seçin ve isim seçerken biraz önem gösterin isim önemlidir. Kendinizi tanıtırken belli bir slogan bulun ve bunu heryerde aynı tanıtın.

Sayfanızı mumkün olduğunca 15 gün 1 ay aralarında bir güncelleyin. Sayfanızı asla iki üç link dört beş konu ile bırakmayın her zaman aranış içinde bulunduğunu düşünerek farklı aktifiteler ekleyin sitenize muhakak bir mesaj panosu ekleyin ki ziyaretçilerin görüşlerini alın ve onlardan gelecek eleştiriler önemlidir bu eleştiilere göre akışınızı yönlendirin.

Emeğe saygılı olun ve ++++++lik lamerlik konusuna fazla dalmayın. Eğerki öğrenecekseniz ++++etmeyi değilde ++++tan korunmayı öğrenin bu sizin için her zaman avantajdır.

Web sayfalarınızı yaparken kullanıcıların ortalama %70'nin 800*600, %20' sinin 1024*768 çözünürlük kullandığını göz önünde bulundurun .Ve kullandığınız çözünürüğü sayfanıza yazarak ziyaretçilere bunu bildirin.Yazı boyutunu normal yazı boyutunda ayarlamayı da unutmayın.

Ziyaretçileriniz size soru sorarsa bu mail veya mesaj panosunu koyarsanız ordan olabilir bunlara muhakkak cevap yazın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://rehabilite.tr.gg

web masterler için altın kurallar

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ARADIĞINIZ HER ŞEY WEBDE FORUMDA :: WEBMASTER :: YENİ BAŞLAYANLARA -
forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar